NÚm 446. Bon vent i barca nova.

Escrit el 10/07/2013 a les 8:51 § 0 comentaris

so

 

Sobre la psicologia inversa i els nens, permeteu-me afegir alguna cosa més relacionada:

Quan era molt jove vaig estar present en una conversa que em va deixar perplexa. No tant pel que es va dir que amb prou feines comprenia, sinó per com es va resoldre.

El meu pare discutia uns treballs de paleta amb el senyor responsable d’aquestes tasques. Fins i tot jo em vaig adonar que feia molt estona que es donava voltes sobre el mateix, una vegada i una altra i que això presentava poques esperances d’aconseguir un acord. Així estaven els dos ben emmurriats quan, de sobte, l’home es posà dret i va dir:

– La germana de la meva dona està casada amb un Manresa.

Aleshores es va girar i donant per acabada la xerrada, va continuar el seu treball tal com feia abans que arribéssim.

El meu pare, astorat, va quedar un moment sense reaccionar, després va riure amb ganes, li va donar uns copets a l’esquena i va marxar.

De “les coses de grans” que hi hagués intrínseques a aquesta conversa no en tinc ni idea però el que si sé, el que vaig saber al cap de poc, és que aquesta “rara sortida ” va donar per finiquitat el que semblava un bucle infinit de paraules inútils .

Després vaig anar provant i em vaig adonar que això també funcionava (si ho feia amb seguretat) en altres situacions: Amb les meves amigues. Amb la meva mare. Amb el meu germà. (Ja vaig explicar que de petita m’avorria molt: Estímulos )

I ja de gran (fa un parell d’anys no més) em van ensenyar en un de tants cursos formatius com assisteixo que aquesta és una tècnica que serveix per a moltes coses i (d’altres maneres més subtils, potser) s’usa també en jocs de màgia, trucs de mentalistes … etc.

Fer un “patró interruptor” assaltant amb una idea, paraula, gest .. fora de lògica, deixa la nostra ment en blanc durant uns segons i ens permet re-direccionar (si som hàbils i ràpids) l’atenció de l’interlocutor. Si més no, interrompre-la, tallar-la, canviar-la.

Serveix i com totes les coses que serveixen amb adults, amb els nens més.

Només necessites abandonar un moment el bucle (cosa gens fàcil), actuar amb fermesa, ser concís i contundent. Presentant un suggeriment absolutament diferent, que realment trenqui el cercle viciós.

Molt, molt, molt útil en les situacions que no porten enlloc: Discussions absurdes en què ens veiem ficats i no sabem molt bé com sortir-ne.

Voleu jugar? Proveu.

 

 

 

.

Etiquetes , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *