Que no ho veus que és petit?

Escrit el 12/06/2013 a les 22:02 § 0 comentaris

e

¿Que no veus que és petit?
– No, no ho veig.

En les baralles entre germans els contrincants tenen SEMPRE la mateixa edat. Sense excepcions.

¿Com la calculo?
Has de fer la mitjana.
8 anys l’un, 5 anys de l’altre? 8 +5 = 13: 2 = 6.5

El petit creix forçat per la competència i el gran, de manera involuntària, empetiteix per acostar-se al nivell mental de qui ell considera el seu igual.

Tenen la mateixa edat. Creieu-me. I no importa que es portin 10 anys. (Jo he vist (a casa meva) compartir el racó de pensar amb la mateixa resignació a un nen de 13 anys i el seu germanet de 4.)

Tenir en compte això no fa extingir les baralles però és una pista cap a una millor convivència

La baralles són importants, naturals, necessàries.
No poden desaparèixer del tot perquè formen part de l’aprenentatge social i sense elles els enviem al món molt indefensos. Els pares que asseguren que els seus fills no es barallen mai (que n’hi ha) haurien de trobar un remei urgent a aquest estrany comportament.

Evita dir-li al gran: – hauré de tractar-te com si fossis petit. (Quina mania tenim amb les amenaces ¿perquè?) Fes-ho! En aquest moment, ho és. ! És petit! I no aconseguiràs res apel•lant el seu sentit comú. Veuràs com, tot i enfadat, t’ho agraeix.

Si sou capaços de fer aquesta mitjana ràpida i de veure’ls així, segur que afluixaran els ànims. Si ho teniu clar, afluixaran.

S’evitaran alguns comentaris injustos com la pregunta del títol del post i eliminarem sentències del tipus:
“Sembla mentida que siguis tan gran”

Totes elles només són afirmacions rotundes d’adults, molt lluny de la realitat del nen i que no serveixen per altra cosa que no sigui per irritar més als uns (nens majors) i / o per fer més valents als altres (nens petits).

Les baralles s’han de dur a terme si! però amb moderació. I en la moderació, el moderador tafaner que tot ho sap (TU), té molt a veure.

Us deixo aquí les meves NORMES per les baralles entre germans.

 

 

 

 

Etiquetes , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *