Núm 445. Emocions: 5 punts a tenir en compte.

Escrit el 25/06/2013 a les 9:17 § 0 comentaris

sentir

 

Servidora està convençuda que totes les malalties tenen un origen emocional. Totes: Emocions que no hem sabut entendre. Gestionar. Utilitzar.

Cal saber:

1. – Hi ha 4 grans grups d’emocions:

TRISTESA (pena, malenconia, pessimisme, nostàlgia ….)

POR (pànic, terror, aprensió, desconfiança …)

RÀBIA (ira, odi, rancor, fúria …)

ALEGRIA (eufòria, felicitat, entusiasme, content ..)

2. – Les emocions sorgeixen per instint i tenen la missió de procurar per la nostra supervivència. per tant, són ÚTILS. (llegir en cada descripció perquè serveixen)

3. – Les emocions tenen una manifestació física: Les podem localitzar en el nostre cos. (En cadascuna d’elles us explico on). Podem reconèixer l’emoció i a continuació localitzar-la o bé, la podem localitzar i a posterior, reconèixer-la.

4. – Eludir l’avís de les emocions, despistar per fer veure que no les notem, només serveix perquè aquestes augmentin d’intensitat o es manifesten de forma més severa.

5. – Mirar l’emoció de cara i adonar-nos que hi és sol ser suficient perquè disminueixi d’intensitat encara que no la resolguem immediatament.

Ens queda molt per re-aprendre (ja ho deia la meva àvia: Que d’un disgust es pot emmalaltir) i aquesta és una de les nostres tasques, segurament, intentar conèixer millor la pròpia naturalesa (viure en coherència) i després procurar educar els nens fent ús de la seva intel·ligència emocional.

 

 

 

.

Etiquetes , , , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

magbo system