Núm 437. DORMIR AMB BEBÈS MÚLTIPLES

Escrit el 24/05/2013 a les 22:03 § 1 comentari

 

5 SUGERIMENTS BÀSICS  DE LA maredebessons PER  DORMIR AMB BEBÈS MÚLTIPLES

 

Des de la meva experiència, evidentment, i després d’haver sobreviscut a dos parts múltiples més als de les mares que he atès pel camí.

Parlo aquí de nadons de fins a un any i només pel que fa al son nocturn.

Caldria fer-hi puntualitzacions i afegir-hi detalls depenent dels casos, és clar. Aquests només són, de manera general, els meus 5 punts bàsics per aconseguir-ho.

La missió de la maredebessons NO són ​​només els nens. Aspiro, sobretot, al descans dels pares i en especial, de les mares. Dormir les recupera física i emocionalment i les converteix en millors mames.

En la meva manera de veure-ho i en especial amb els múltiples, durant el primer any dels nens, el descans nocturn de la mare hauria de ser prioritari; el MÉS important.

1. – PUC?

En els 3 primers mesos la probabilitat que dormin alhora 3 hores seguides és mínima. Cal saber-ho.

Tenint en compte el teu malmès estat físic i el desajust hormonal, creus que podràs resistir-ho? Jo, després dels primers bessons, vaig saber que NO. Solució: buscar algú que ho faci per tu.

Una partera múltiple a la què vaig estar tutelant, va organitzar una roda solidària d’amics i familiars que va funcionar estupendament. Jo vaig haver de pagar per això.

He dir-vos, pel que he vist i viscut, que ens és més fàcil confiar els nens a altres persones al principi. Després, quan millor els coneixem i més hàbits creem, més imprescindibles ens creiem i més ens costa “descansar” sense ells. El meu consell: Començar la roda des del dia 1.

2. – TÒTEM

Ninotet, mocadoret, … el que sigui. Teniu-l´ho amb els nens des de l’hospital. S’acaben acostumant a la seva presència tant com a la presència humana i això serveix per a moltes coses, entre elles, dormir.

Després dels 3 mesos i quan ja vaig començar a ocupar-me jo personalment de totes les seves nits, col·locava els tòtems en contacte amb la meva pell (preferiblement prop del pit) almenys una hora abans d’anar a dormir. Aprox. Durant l’última rutina, sopar, banyera .. de cada dia. I els ficava al llit junts. Els nadons i el seu talismà, a tocar.

Cada vegada que hi acudia per consolar-los, els apropava el tòtem al nasset, els situava en posició *, col·locava la mà sobre el seu petit cos (sempre en el mateix lloc. Important.), els balancejava un minut o dos amb certa pressió i me’n anava.

3. – SOROLLS

Tendim a fer un silenci sepulcral quan els nens dormen i justament, quan estan agafant el son, el que els tranquil·litza és el contrari per no creure’s abandonats del món: Necessiten saber que hi ha vida a prop.

No cal posar-se a tocar la pandereta però si, per exemple, deixar oberta la porta de la cuina perquè puguin sentir de lluny el soroll de la vaixella i dels nostres tràfecs diversos.

4. – MUTS

Mai parlo quan hi vaig de nit. Encara avui acostumo a no fer-ho o a fer-ho curta de paraules.

Amb els nadons, aquesta era una de les meves maneres de diferenciar el dia de la nit. Mateix ritu: Tòtem, posició *, balanceig però muda.

5. – POSICIÓ *

Tots els nens tenen una postura preferent per dormir. En la nostra obsessió per evitar “la mort sobtada”, els contradiem col.locant-los potser, com menys els agrada.

Jo els consolava respectant la posició que els feia estar més còmodes (més el tòtem, la pressió i el balanceig) i un cop absolutament adormits, els re-col·locava.

PUNT EXTRA:

Seguir fent ús de la generositat dels 3 primers mesos i “regalar” una nit al mes per dormir (si pot ser) fora de casa, amb la teva parella i d’una tirada, és una ¡boníssima idea! i, et dóna unes ales que no vegis per sobrevolar amb alegria els 29 dies restants.

P.D

Veieu també la coseta important.

Us desitjo constància i sort. I recordeu, que com tot a la vida, per bé i per mal, això també passarà. (Us ho diu una que, a sobre, va i ho repeteix:-P)

 

 

 

.

Etiquetes , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

magbo system