Núm 405. Djuna

Escrit el 18/06/2012 a les 18:19 § 5 comentaris

No he arribat a temps.

Jo crec que ha estat el viatge a Londres més llarg de la meva vida (fins i tot em balancejava a l´avió per donar-li embranzida). Les contraccions van començar just després de que validés el vol (ja no el podia avançar) i al final, per poc, ! ben poc !, m´ho he perdut: La filla de la meva germana ha vingut al mon sense mi.

No hagués estat de massa ajuda tampoc,  però hauria provat de fer allò de direccionar els ulls a totes bandes per no perdre´m res. Un “momentàs” amb el conscient d´una peça. Dels que no s´obliden. ! Una llàstima !. Que hi farem. Potser hi haurà una propera ocasió? (Després de destrossar-se les cordes vocals i no n´ha quedat gens escarmentada. Sàvia que és la naturalesa !).

Ha estat ben acompanyada i  ben atesa. A la seva vora, el pare de la criatura i la meva mare que hores d´ara encara està en estat de xoc. Pobra dona !. Deu ser dur veure patir així la teva filla ni  que sigui per dur al mon una neta. S´estimaran amb la mateixa intensitat els nets que els fills?

Quan vaig arribar la casa  feia olor de “naixament” i mentre ho revivien se´ls hi escapaven pels ulls i les mans i la boca tot el que acabaven de viure. Vaig recordar la Carla i els seus 4 parts naturals, mare meva! També a altres mares, sobretot les que aquests dies m´heu explicat les vostres experiències. Seqüències que he vist i he sentit reproduïdes en la ment com a propies.

Encara nua, me la van col.locar damunt la pell i ens vam quedar una estoneta abraçadetes. Ai senyor!

Una nena.

Aquest és el nostre temps. (Ho dèiem amb la Laura i la Raquel fa uns dies.) Vaig pensar; El futur immediat  s´escriu en femení i plural. Segur.

Això mateix em deia a mi mateixa contemplant-la. I mentre la mirava, aquesta coseta  tan petita em va regalar un somriure reflex dels que fan els nadons.  Per mi que m´ha entès. Vaja!  Ho sap ! i també deu saber que aquí està la tieta per acompanyar-la a descobrir-ho.

Benvinguda Djuna. El mon és teu.

Etiquetes , ,

 • Silvia ha dit:

  Quina passada!!! M’has fet caure la llagrimeta…
  I mira que estenes format de blog x explicar una de les coses més xules que es poden publicar..
  Ja t’he felicitat x l’altre banda x la superneboda.. I ho faig extensiu a la Djuna x la supertieta..!
  Haurà d’aprendre a llegir ràpid per no perdre cap de les teves recomanacions… 😉
  De debò.. Que sigui moooolt molt feliç! Ptons.

 • Mònica ha dit:

  Tinc la pell de gallina!! M’has emocionat tant!!
  Una abraçada enooooooooooorme per la mami, és tota una campiona. Sempre ho ha sigut, sempre ha sigut valenta i ara ho ha demostrat més que mai. Benvinguda Djuna (el nom m’agrada moltíssim!!)
  Petonassos per la iaia i la tieta. I petonets dolços per la petitona de la família.

  Ah! I felicitats pel nou disseny, m’agrada molt!!
  Mònica

 • Marisol ha dit:

  Enhorabona a tots !! M’he emocionat..

 • Imma ha dit:

  Sense paraules. No hi ha desperdici, sempre escruis el que sents però avui t’has lluït, la millor frase, per mi, és clar, “El món és teu”. Quina tieta….. renoi !!!!!

 • anton ha dit:

  No sabia que estaba la familia de naixement. Enhorabona. Anna felicita a la teva germana de la meva part com veí teu que sóc

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *